Aanbouw garage

Heeft u nog geen garage of heeft u een te kleine garage? Dan kunt u een aanbouw garage overwegen. U kunt dan een garage aan of naast uw huis laten bouwen, maar u kunt ook een bestaande garage uitbreiden.

Garages worden vaak gebruikt om auto’s in te stallen, maar ook vaak als werkplaats. Wanneer u een van twee wenst of de twee wilt combineren dan is een aanbouw garage de oplossing.

Wat zijn de mogelijkheden

Er zijn een aantal mogelijkheden waar u uit kunt kiezen en u bent wat vrijer in uw keuze dan wanneer de aanbouw met bestaande bouw moet worden samengevoegd. Dat komt omdat een garage niet per se perfect geïsoleerd hoeft te worden en hoeft ook niet te beschikken over extra lichtinval. Beide zijn natuurlijk mogelijk, maar geen vereiste zoals dat bij woonkamer of keuken aanbouw wél is.

U kunt een houten garage of stenen garage laten bouwen, dit zijn de twee meest voorkomende varianten. Soms kiest men voor tijdelijke opslag of garage voor een opslagcontainer.

Vergunning

Wilt u graag een garage aanbouw laten plaatsen dan is het verstandig een aannemer in de arm te nemen. Een aannemer kan niet alleen de bouw voor u realiseren, maar kan u ook adviseren en inspireren. Verder weet de aannemer u ook te vertellen of u een vergunning nodig hebt en hoe u deze moet aanvragen.

Kosten aanbouw garage

Wanneer u een volledige garage wilt aanbouwen dan zijn de gemiddelde kosten tussen de 25.000 en 50.000 euro. U kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wil. Hou daarbij rekening met de volgende punten:

  • Wilt u de garage volledig isoleren en voorzien van meer licht of is dat niet nodig?
  • Bouwt u een nieuwe garage aan uw woning of breidt u een bestaande garage uit?
  • Maakt u de garage van hout of van steen?
  • Wilt u wel echt een garage of zou een carport ook volstaan?

Laat u hierin ook adviseren door een aannemer. Daarnaast is het verstandig om met uw plannen een offerte aan te vragen bij een aantal aannemers zodat u uw plannen kunt laten uitvoeren voor een goede prijs.