Aanbouw skelet

Een aanbouw skelet komt vaak in de vorm van een houten geraamte. Het houten skelet wordt geplaatst zodat de aanbouw hierop gebouwd kan worden. Er zijn ook alternatieven zoals een stenen skelet, maar deze zijn vaak duurder en worden vaak als minder mooi beschouwd.

Kosten

De meest voornaamste reden dat men kiest voor een houtskelet zijn de kosten. Kosten van hout zijn aanzienlijk lager dan van stenen. Dit heeft tot logisch gevolg dat een houtskelet goedkoper is dan een stenen skelet. Daarnaast heeft hout een luxe uitstraling en geeft dat net wat meer warmte mee aan de woning.

Daarnaast past een aanbouw skelet van hout prima bij bestaande bouw. Bij een stenen aanbouw wordt er vaak een duidelijke afscheiding gemaakt, wat in sommige gevallen wenselijk is, maar doorgaans is een aanbouw bedoeld als uitbreiding van bestaande bouw. Het moet dus allemaal wel bij elkaar passen. Dat is een belangrijk onderdeel van uw te maken keuze.

De plaatsing

Het plaatsen van een houten aanbouw skelet is relatief eenvoudig door de lichte eigenschappen van het hout ten opzichte van andere materialen. Daarnaast zijn de gemiddelde kosten voor een dergelijk aanbouw skelet zo’n 10.000 euro. Wat de exacte kosten zijn voor uw situatie kunt u het beste navragen bij een aannemer. De aannemer zal voor u een offerte op maat maken op basis van uw eisen en wensen. Denk aan de grootte van de aanbouw, wat voor kozijnen, deuren en ramen u wilt. Doet u de afwerking zelf of moet de aannemer dit voor u doen? Dat zijn allemaal onderdelen van de offerte en zult u voorafgaand aan de bouw van de aanbouw aan moeten denken en uitwerken.

Dat is niet alleen handig voor de aannemer, maar kan u ook een hoop kosten besparen.