Keuken aanbouw

Veel mensen kiezen voor een aanbouw, het is een goed alternatief voor verhuizen wanneer het huis waarin u woont iets te klein is geworden. Met een aanbouw voegt u een aantal vierkante meter aan uw woning toe en geeft u niet alleen meer ruimte, maar geniet u ook van waardevermeerdering van uw woning.

Een ruimte waar veelal een aanbouw wordt aangebouwd is de keuken. Een keuken is een van de ruimtes waarin u al gauw ruimte te kort komt. Een keuze welke veelal wordt gemaakt is het groter en lichter maken van de keuken. Ook is een woonkeuken of het uitbreiden van de woonkeuken een veel voorkomende verbouwing. Zo heeft u in één klap niet alleen grotere keuken, maar ook een grotere woonkamer. Zo zit u niet alleen met een mooi uitzicht op de tuin ook met veel licht inval van de zon en loopt u zonder moeite van binnen naar buiten op de warmere dagen van het jaar.

Extra ruimte

Uitbreiden van uw keuken met een paar vierkante meter lijkt niet heel veel, maar daar komt u al gauw op terug als u de ruimte met uw eigen ogen ziet. De combinatie van een paar extra vierkante meter en een hoop extra lichtinval maakt een ruimte niet alleen letterlijk groter, maar laat deze ook zo ogen.

Een aantal mogelijkheden

Nu u een grotere keuken heeft dankzij een keuken aanbouw kunt u niet alleen uw keuken anders indelen, maar ook de inboedel op een andere manier gebruiken. U kunt uw tafels en stoelen eenvoudig naar buiten zetten of op een warme zomerdag een lopend buffet organiseren door de keuken met de tuin te combineren. We hebben het natuurlijk niet alleen over de functionele mogelijkheden. Een keuken aanbouw is op verschillende manieren te realiseren. Hieronder een aantal mogelijkheden:

  • Aanbouw

Een kleine aanbouw plaatsen kost al gauw 25.000 euro of meer en wanneer we het over een luxere en wat grotere aanbouw hebben zitten we op 50.000 euro of meer. U krijgt er wel een flink stuk bij en maakt in een keuken een wereld van verschil. U profiteert niet alleen van meer ruimte, maar ook van meer licht. Waardoor de ruimte nog groter lijkt, maar ook minder stroom verbruikt. U heeft minder snel verlichting nodig en ook wordt de keuken sneller warm door de zon op het glas.

  • Serre

U kunt ook een serre laten bouwen aan uw keuken. Zo gebruikt u de keuken niet meer als eetkamer, maar gebruikt u de serre als eetkamer. Een basis serre kost tussen de 7.000 en 15.000 euro.