Slaapkamer aanbouw

Wanneer u al een tijd in hetzelfde huis woont en u bent eigenlijk wel toe aan wat anders dan hoeft u natuurlijk niet per se te verhuizen. U kunt ook kiezen voor een aanbouw. Een ruimte waar dat veel wordt gedaan is de woonkamer, maar ook het uitbreiden van de slaapkamer kan al voor een aangename verandering zorgen. Zo kiest men ervoor een eigen badkamer aan de slaapkamer toe te voegen of een inloopkast. Of misschien wilt u simpelweg meer ruimte om u heen. Met een aanbouw kunt u dit realiseren.

Plaatsen van een aanbouw kan snel gebeuren, maar het moet natuurlijk wel goed gebeuren. Het vereist wat werk en u zit een aantal dagen zonder uw eigen slaapkamer, maar als het eenmaal af is voelt het als een volledig nieuw deel van uw huis. Dát is de kracht van een aanbouw!

Een grotere slaapkamer

Door de slaapkamer uit te breiden met een aanbouw heeft u meer ruimte om u heen. U kunt bijvoorbeeld een groter bed nemen, een extra kast neerzetten of zelfs de kast in de aanbouw verwerken zodat u nog meer ruimte creëert. Vaak oogt een slaapkamer ook groter doordat er met een aanbouw meer lichtinval wordt gerealiseerd. Vaak doordat er meer ramen zijn toegevoegd of een lichtkoepel in het dak.

Kosten van een slaapkamer aanbouw

Wat een aanbouw precies kost hangt samen met uw eisen en wensen en de omvang van de klus. Daarnaast speelt de aannemer natuurlijk een rol in het kostenplaatje. Wat zijn de kosten voor het materiaal, wat is het uurtarief en zijn er andere kosten? Om u op weg te helpen hebben we hieronder een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • Spreek vooraf een vast bedrag af voor de hele klus inclusief materiaal;
  • Kunt u zelf de afwerking van de aanbouw doen dan kan de aannemer hier rekening mee houden bij het opstellen van de offerte. Hij hoeft dan minder werk te verrichten en kan dus minder in rekening brengen;
  • Vergelijk altijd meerdere offertes zodat u een goed idee hebt van de kosten én bij welke aannemer u het beste terecht kunt.
  • Een aanbouw laten plaatsen kost zo’n 20.000 tot 30.000 euro.