Woonkamer aanbouw

Om wat meer ruimte in huis te creëren kunt u ervoor kiezen een aanbouw te plaatsen. De woonkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis en daarmee ook een veel gebruikte ruimte voor de plaatsing van een aanbouw. Vaak wordt er met een aanbouw een nieuwe kamer gemaakt of wordt de woonkamer vergroot.

Een aanbouw plaatsen is een relatief eenvoudige wijze om meer ruimte te realiseren. Toch heeft het bouwen van een aanbouw enige voeten in aarde. De aanbouw moet immers aan uw woonkamer worden bevestigd. Dat betekent dat er dus niet alleen zorgvuldig gebouwd moet worden, maar ook gesloopt.

Meer ruimte

Met een woonkamer aanbouw kunt u veel extra ruimte realiseren door bijvoorbeeld de achtergevel enkele meters naar achteren te verplaatsen. Naast het plaatsen van de aanbouw zou u er ook voor kunnen kiezen om terrasdeuren te plaatsen zodat u makkelijk de tuin in en uit kunt. Zo betrekt u uw tuin ook bij uw woning. Op die manier heeft u nóg meer ruimte, ook al is het slechts door een toename in lichtinval en extra deuren met als gevolg meer beweeglijke mogelijkheden.

Kosten van een woonkamer aanbouw

De te maken kosten zijn afhankelijk van uw wensen en het werk dat verricht dient te worden om de aanbouw te plaatsen. Ook is de aannemer hierin een belangrijke factor. Dit omdat niet iedere aannemer dezelfde prijs hanteert. Vergelijken is dus raadzaam.

Een aantal tips:

  • Spreek vooraf een vast bedrag af voor de klus en reken niet per uur af;
  • Hou rekening met de kosten voor materiaal én uurloon en neem dit allemaal mee in het af te spreken bedrag;
  • Bent u zelf redelijk handig, maar kunt u de hele klus niet uitvoeren? Laat de aannemer dan het zware werk doen en werk de aanbouw zelf verder af. Dit kan aanzienlijk in de kosten schelen, maar bent u wel verzekerd van een kwalitatieve aanbouw;
  • Vergelijk offertes van diverse aannemers zodat u een goed beeld hebt van de kosten en waar u de beste prijs/ kwaliteit verhouding geniet;
  • Hou rekening met een kosten plaatje tussen de 20.000 en 30.000 euro.